Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Bilt wint Wmo-rechtszaak tegen PrivaZorg

De gemeente De Bilt heeft het kort geding gewonnen dat de thuiszorgorganisatie PrivaZorg had aangespannen.
De Bilt wint Wmo-rechtszaak tegen PrivaZorg

De Amersfoortse thuiszorgorganisatie was bij de Wmo-aanbesteding eind 2007 buiten de boot gevallen en stapte daarop naar de rechter.

Aanspreken op kwaliteit

De Bilt wil niet dat de complexe thuiszorg (HH2) wordt uitgevoerd door zelfstandige zorgverleners (zzv’ers), zoals PrivaZorg doet. “Als burgers zeggen dat de zorg niet deugt, dan willen we als gemeente thuiszorgaanbieders daarop kunnen aanspreken”, zegt wethouder Herman Mittendorff. “Bij PrivaZorg kan dat niet, omdat de thuiszorgorganisatie de zzv’ers niet inhoudelijk aanstuurt. Als gemeente willen we grip hebben op de kwaliteit.”

Thuiszorg op wijkniveau

De Bilt heeft aanbesteed volgens het Zeeuwse model. Er is een vaste prijs bepaald en de vijftien thuiszorgorganisaties die aan de kwaliteitscriteria voldeden kunnen thuiszorg leveren aan de 1200 hulpvragers. De gemeente heeft aanvullende kwaliteitseisen gesteld om de thuiszorg op wijkniveau te regelen. Zo moeten verpleegkundigen van verschillende zorgaanbieders in teams samenwerken. PrivaZorg kon dat niet garanderen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links:

Thuiszorgaanbestedingen Zwartewaterland moet over

Ophef rond SP-spotje over situatie in de thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.