Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘De MIT wordt de stille kracht in het ziekenhuis’

Mario Gibbels
Het Alberda College in Rotterdam reikt op 23 juni een diploma uit aan de eerste negen studenten van de nieuwe mbo-opleiding Medische Instrumentatie Technicus (MIT).
'De MIT wordt de stille kracht in het ziekenhuis'

“Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in het vervullen van de behoefte aan tot op de puntjes geschoold technisch personeel in de zorg”, aldus het opleidingsinstituut.

 

De innovatieve MIT-opleiding is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en medische centra ontwikkeld om rampen te voorkomen door bijvoorbeeld haperende beademings- of anesthesieapparatuur, een falende monitor of een defecte couveuse.

Stille kracht

De kersverse technici verdiepten zich vier jaar lang in zowel de werking van hightech-apparatuur als het omgaan met patiënten en veiligheid. Daarbij stond onder meer het skillslab, een werkplaats met de modernste medische apparatuur, tot hun beschikking. De nieuwe medisch technici zwaaien straks als stille kracht de scepter over complexe apparatuur waar de zorgverleners op moeten kunnen vertrouwen. Het Albeda College schrijft in zijn persbericht dat deze studenten zich geen zorgen hoeven maken om een baan. “De markt vraagt om hen.’’

Bron: Albeda College

ICTzorg Magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.