Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Trans kiest voor ecd van UNIT4

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie De Trans heeft gekozen voor het elektronisch cliënten dossier (ecd) UNIT4 Cura. Deze oplossing vervangt het huidige systeem dat niet meer voldeed aan de eisen en wensen van de organisatie.
De Trans kiest voor ecd van UNIT4
Foto: ANP - Roos Koole

De Trans start met de implementatie van het administratieve gedeelte voor de facturatie en de verwerking van de indicaties. Deze eerste fase van de implementatie is op 1 januari afgerond.  Daarna volgt de implementatie van het  zorginhoudelijke gedeelte. Zo kunnen zij bijvoorbeeld lab-uitslagen, communicatieprofielen en testuitslagen opslaan in het ecd en het digitale dossier van de cliënt inzien en bewerken. Op termijn gaat De Trans ook werken met clienten- en verwantenportaal van UNIT4 Cura. Daarmee hebben cliënten en cliëntvertegenwoordigers inzicht in hun zorgdossier en agenda. Bovendien kunnen ze reageren op rapportages van de zorgmedewerkers en zelf toevoegingen doen in het ecd.

Test

‘We vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers goed overweg kunnen met onze nieuwe oplossing’, aldus Garrelt van der Veer, projectleider ecd van De Trans. ‘Dat was voor ons de reden om een proefopstelling te laten neerzetten. 25 medewerkers – van managers en artsen tot cliëntvertegenwoordigers en medewerkers van de dagbesteding – zijn gevraagd om de twee beoogde systemen gedurende anderhalve week te testen. Hiermee hadden we voldoende referenties en hebben we tegelijkertijd gewerkt aan draagvlak voor de implementatie van UNIT4 Cura binnen de organisatie.’

De Trans

De Trans is gespecialiseerd in zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. De organisatie begeleidt ruim 1.300 cliënten in Drenthe, Groningen en Overijssel.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.