Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De voor- en nadelen van de iPad in de zorg

Mario Gibbels
Met veel tromgeroffel is vorige week door Apple de iPad gepresenteerd. Grote vraag is: wordt dit net zo’n succes in de zorg als de iPhone. Is de tabletcomputer geschikt om te functioneren en overleven in een zorginstelling?

Het grote voordeel van de iPad is dat alle 4.980 al bestaande applicaties voor zorg en fitness die voor de iPhone ontwikkeld zijn, nu ook op de iPad gebruikt kunnen worden. Dit zonder dat daar opnieuw voor betaald hoeft te worden. Een van die applicaties is het recentelijk gelanceerde EPD voor de iPhone, Haiku. Dat EPD biedt ziekenhuismedewerkers toegang tot patiëntgegevens via de iPhone.

Nadelen

Op Mobihealthnews worden ook enkele nadelen opgesomd. De iPad heeft geen camera. De accu kan niet vervangen worden, ook al gaat deze 10 uur mee, toch willen artsen door kunnen gaan en niet hoeven wachten tot de iPad is opgeladen. Het scherm is te klein om intensieve medische applicaties op te draaien. Het laten vallen van de kwetsbare iPhone is een slecht idee, voor de iPad geldt hetzelfde. Multi-tasken is met de iPad niet mogelijk. De meeste al bestaande tabletcomputers in de zorg zijn makkelijk te desinfecteren en waterbestendig, de iPad lijkt dit niet te zijn. Het is niet alles goud dat er blinkt.

‘Apple has been going around’

Tijdens de presentatie van de iPad, legde Steve Jobs, de baas van Apple, niet direct de link met de gezondheidszorg. Een blogger zei eerder, nog voordat de tabletpc op de markt is, dat Apple deze bij zorginstellingen aanbiedt. “Apple has been going around targeting their first major paying customer for the device, which is not the average consumer, but the Healthcare industry”. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.