Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De Zorgboog kiest voor Quality In Care ECD

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie De Zorgboog gaat werken met het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) van Cormel IT Services genaamd Quality In Care (QIC). Het ECD wordt ingezet als overkoepelend zorginformatiesysteem binnen de organisatie. Het systeem vervangt hiermee een groot deel van de huidige software en papieren vastlegging.
De Zorgboog kiest voor Quality In Care ECD

Vanwege de vele zorgdisciplines binnen de Zorgboog wordt de QIC-software gefaseerd uitgerold. In 2012 wordt in het bijzonder gekeken naar het overzetten van de basis cliëntenadministratie, het elektronisch voorschrijven en het zorgleefplan. In 2013 volgen onder meer de intramurale afdelingen (verpleging & verzorging) en de extramurale zorg(thuiszorg).

QIC

QIC is een cliënt gerelateerde softwaretoepassing die zorgdraagt voor het optimaliseren van de kwaliteit van leven van cliënten. ‘Daarmee sluit QIC goed aan bij het idee wat wij hebben van een elektronisch cliëntendossier’, aldus Ton Borghs, lid raad van bestuur van de Zorgboog. ‘Met een ECD kunnen we de kwaliteitsaspecten van onze zorg- en dienstverlening nog beter vormgeven. Tevens kunnen we op deze manier onze middelen efficiënter inzetten en de registratielast verlagen.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Zorgboog )

1 REACTIE

  1. Kijk toch een instelling die het aandurft om een computer pakket te kopen welke zorgt voor een veel snellere en bovendien betere en meer up to date vastlegging. Hopelijk zitten er ook de zogenaamde blauwe boeken bij (alles van de patient wat dagelijk met de hand (moet worden) wordt vastgelegd) en die veel tijd kosten en vaak niet eens bij zijn. En de planning van de aanwezigheid zit er die ook bij?. Zou wel handig zijn want dat kost CONTINU minstens een medewerker

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.