Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Declaratiechaos bij gemeenten

Het debacle met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) herhaalt zich in de Wmo. Dat zien zorgaanbieders en leveranciers van declaratie- en facturatiesoftware gebeuren. De systemen die gemeenten momenteel gebruiken om declaraties van zorgaanbieders te betalen, voldoen totaal niet.
Declaratiechaos bij gemeenten

Zorgaanbieders staan vergelijkbare problemen te wachten

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wij zijn ook zorgaanbieder. Ik onderschrijf de reactie van jeroenh (altijd kritisch zijn), maar Wanne heeft gewoon gelijk. Het is een puinhoop. Ook onze gemeentes zijn aan het worstelen met de definities. Je kunt de softwareleveranciers niet kwalijk nemen dat ze geen producten kunnen maken met onbekende parameters. Dit is gewoon het gevolg van het huidige ‘shit-and-run’ beleid. Vergeef mijn uitdrukking, maar als je iets weglegt zonder de nodige pecunia bij de gemeente, waarbij binnen een paar maanden het in jaren opgetuigde administratieve construct van verantwoording en eigen bijdrage eigen gemaakt moet worden, dan vraag (smeek) je als minister om problemen. Of zou men in Den Haag echt niet meer op de hoogte zijn, van het gedrocht dat afgelopen jaren gecreëerd is? Ik blijf me verbazen…

  3. beste zorgvisie-redactie, mag ik opmerken dat de ‘brengers’ van dit nieuws toch wel uit enigzins verdachte hoek komen? Een adviesburo en een softwarebedrijf die zich richten op zorgadministratie vinden dat gemeenten meer op dit terrein zouden moeten doen…tsja…

  4. Gemeenten verwerken al jarenlang inkomende facturen. Daar komen nu de facturen voor de zorg bij.
   Waarom zouden de gemeenten hiervoor hun systemen aan moeten passen? Als leverancier voeg je je gewoonlijk naar de wensen van de klant, niet andersom.
   Daarnaast kun je je afvragen of het systeem via de zorgkantoren zo goed werkte. In tegendeel, de zorgkantoren zijn er nooit in geslaagd een sluitende elektronische verwerking tot stand te brengen. En voor zover die bestond, was deze niet in overeenstemming met de WBP en koste die ook veel administratieve inspanning.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.