Declaratiechaos bij gemeenten

Het debacle met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) herhaalt zich in de Wmo. Dat zien zorgaanbieders en leveranciers van declaratie- en facturatiesoftware gebeuren. De systemen die gemeenten momenteel gebruiken om declaraties van zorgaanbieders te betalen, voldoen totaal niet.
Declaratiechaos bij gemeenten

Zorgaanbieders staan vergelijkbare problemen te wachten rond de uitbetaling van declaraties door gemeenten als de chaos die momenteel speelt met de uitbetaling van het pgb door de SVB. De meerderheid van de gemeenten is technisch niet in staat om facturen van aanbieders te betalen.

Dat zegt onder andere Bas van Nieuwkerk, algemeen directeur bij Care Expert, specialistische dienstverlener in het declareren en factureren van zorgbudgetten. Van Nieuwkerk baseert zijn uitspraak op basis van klantgesprekken met zorgaanbieders. ‘Ik heb klanten die werken voor 67 gemeenten. Bovendien ben ik bij verschillende bijeenkomsten over de iWmo geweest. Dat is de officiële VWS-standaard om

6
132

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.