Denen schaffen accreditatie af

Deense ziekenhuizen die een kwaliteitsaccreditatie hebben, hoeven die niet meer te vernieuwen. De Deense minister van Volksgezondheid, Nick Haekkerup wil zo overbodige bureaucratie wegnemen en tijd creëren voor echte kwaliteitsverbetering.
<p>De Deense zeemeermin
De Deense zeemeermin

Deense ziekenhuizen moeten zich, net als Nederlandse ziekenhuizen, verplicht accrediteren. Maar de Deense artsen en verpleegkundigen klagen al jaren dat de verplichte kwaliteitsaccreditatie veel zinloos papierwerk oplevert, waardoor ze te weinig tijd voor patiëntenzorg overhouden. De Deense minister voor Volksgezondheid Nick Haekkerup is het met hen eens. Hij heeft vorige week besloten dat ziekenhuizen die een accreditatie hebben, die niet hoeven te vernieuwen. ‘De kwaliteit van de gezondheidszorg moet goed zijn’, stelt hij in een persbericht. ‘Er is niets mis met de bedoeling van het accreditatieproces om ziekenhuizen een kwaliteitskeurmerk te geven, als ze daarvoor werken met een brede set

7
280

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.