Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Dermatologen handelden zonder toestemming’

Mark van Dorresteijn
De ontslagen dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben van de raad van bestuur nooit toestemming gekregen om in het ziekenhuis een praktijk voor cosmetische dermatologie te beginnen. Dat zei bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het ziekenhuis vandaag onder ede bij de rechtbank in Breda.
'Dermatologen handelden zonder toestemming'

Zijn verklaring staat echter lijnrecht tegenover die van twee dermatologen van de maatschap die op dezelfde dag getuigden dat Batenburg hun in september 2011 mondeling toestemming gaf om te beginnen met de niet-verzekerde activiteiten.

Cosmetische activiteiten

Batenburg verklaarde dat hij pas in mei van het jaar daarna op de hoogte kwam van cosmetische activiteiten van de maatschap dermatologie, die binnen de muren van het ziekenhuis plaatsvonden. Dat gebeurde toen verzekeraar CZ hem een rekening stuurde van een patiënt die door de dermatologen was behandeld, zei de bestuursvoorzitter.

Toelating

Batenburg zegde de toelatingsovereenkomst met de maatschap vorig jaar op. De huidartsen stellen Batenburg aansprakelijk en eisen een schadevergoeding van vele tonnen. (bron: ANP)

1 REACTIE

  1. Interessante casus om meer dan één reden en roept nog veel meer mooie vragen op. Hoe kan het dat zoiets belangrijks niet lijkt te zijn vastgelegd? Hoe kan de Bestuurder dit niet weten? Wat deed deze ermee toen hij het wel wist? Etc etc

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.