Dermatologen hebben integriteit geschonden’

De dermatologen die in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven hebben gewerkt, schonden de integriteit en zijn daarom de laan uitgestuurd. Dat zegt Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur in een persconferentie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet Batenburg (voorzitter van de raad van bestuur)
Piet Batenburg (voorzitter van de raad van bestuur)

De persconferentie volgde na het bericht dat het ziekenhuis de vier weggestuurde dermatologen een miljoen euro moet betalen. Die vergoeding heeft het Scheidsgerecht hun toegekend op grond van billijkheid. Het conflict tussen ziekenhuis en maatschap escaleerde vorig jaar toen bleek dat de maatschap, zonder dat het bestuur dat wist, binnen de muren van het ziekenhuis een praktijk voor ‘niet-verzekerde zorg’ (cosmetische dermatologie) was begonnen. Het eerdere bericht op Zorgvisie beschrijft de zaak tussen het ziekenhuis en de maatschap.

Persconferentie

Paul Boomkamp (raad van bestuur), Ad Huijser (voorzitter raad van toezicht), Floor Haak (voorzitter van de medische staf) en Piet Batenburg

3
106

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.