Dermatologen hebben integriteit geschonden’

De dermatologen die in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven hebben gewerkt, schonden de integriteit en zijn daarom de laan uitgestuurd. Dat zegt Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur in een persconferentie.
Piet Batenburg (voorzitter van de raad van bestuur)
Piet Batenburg (voorzitter van de raad van bestuur)

De persconferentie volgde na het bericht dat het ziekenhuis de vier weggestuurde dermatologen een miljoen euro moet betalen. Die vergoeding heeft het Scheidsgerecht hun toegekend op grond van billijkheid. Het conflict tussen ziekenhuis en maatschap escaleerde vorig jaar toen bleek dat de maatschap, zonder dat het bestuur dat wist, binnen de muren van het ziekenhuis een praktijk voor ‘niet-verzekerde zorg’ (cosmetische dermatologie) was begonnen. Het eerdere bericht op Zorgvisie beschrijft de zaak tussen het ziekenhuis en de maatschap.

Persconferentie

Paul Boomkamp (raad van bestuur), Ad Huijser (voorzitter raad van toezicht), Floor Haak (voorzitter van de medische staf) en Piet Batenburg

3
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.