Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis en MedEye genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Het project voor betere medicatieveiligheid van het Deventer Ziekenhuis en MedEye is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award van zorgverzekeraar VGZ. Door MedEye te gebruiken, kunnen zorgverleners de medicijntoediening automatisch controleren en medicatiefouten voorkomen.
medicijnIstock1400.jpg

Het Deventer Ziekenhuis introduceerde in 2016 als eerste ziekenhuis op al zijn verpleegafdelingen MedEye. MedEye herkent alle medicatie en stelt de verpleegkundigen in staat om medicatiefouten te herkennen, te stoppen en te voorkomen. Daarnaast helpt MedEye verpleegkundigen bij de administratieve afhandeling van de gegeven medicatie door de toedieningsregistratie automatisch vast te leggen in het elektronisch patiëntendossier. Met deze oplossing wil het ziekenhuis toe naar foutloze toediening.

Medicatievoorschriften
Het Deventer Ziekenhuis verwerkt jaarlijks zo’n 250.000 medicatievoorschriften. De distributie van deze medicijnen wordt op allerlei manieren (digitaal) gecontroleerd om fouten te voorkomen. MedEye wordt ingezet bij het toedienen van medicatie aan het bed. Daarmee wordt de cirkel van kwaliteitscontroles rond medicatie gesloten. Van het voorschrijven van medicatie door een arts, tot het samenstellen en de toediening aan het bed: alles gaat digitaal en veilig.

Zinnige Zorg Award
De Zinnige Zorg Award is een initiatief van zorgverzekeraar VGZ. Onder zinnige zorg verstaat VGZ betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Dat doet VGZ om de zorg ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden. Met deze Award zetten zij zinnige zorgprojecten in de schijnwerpers. Er zijn tien initiatieven genomineerd voor de prijs.

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.