Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis installeert HiX van ChipSoft

Het Deventer Ziekenhuis stapt op woensdag 8 juni over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd). HiX van ChipSoft zal online afspraken en het online veilig inzien van medische dossiers verder uitbreiden.
chipsoft.jpg

Patiënten konden sinds vorig jaar al online afspraken maken en eenvoudig het eigen medische dossier veilig via internet inzien. Met het nieuwe epd kunnen deze diensten de komende jaren verder worden uitgebouwd. Het nieuwe dossier doet zijn werk vooral achter de schermen en de patiënt merkt er weinig van. Maar toch, als iemand een afspraak maakt aan de balie, wordt informatie opgezocht of verwerkt in dit dossier. Ook artsen slaan hun medische informatie in het dossier op. Daarmee is het een belangrijke schakel in de zorg.

Schakel in de zorg
Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via www.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone. Zo draagt het nieuwe elektronische patiëntendossier ertoe bij dat de patiënt steeds meer vanuit huis kan regelen.

Installatie
De overgang naar het nieuwe systeem is een ingrijpende operatie. Na de installatie van alle benodigde apparatuur en software in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni, gaan alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis op woensdagmorgen over op het nieuwe dossier. De verhuizing naar het nieuwe patiëntendossier heeft verder geen gevolgen voor de zorg. Wel kan het nieuwe systeem voor zorgverleners de komende dagen even wennen zijn. Het kan het soms voorkomen dat ze iets meer tijd nodig hebben.

Congres BeSturen op digitale innovatie in de Zorg Wat gebeurt er na de eHealth Week 2016? In het congres ‘BeSturen op digitale innovatie in de Zorg’ ligt de nadruk op besturen. Wat moet ú doen om digitale innovaties van de grond te krijgen binnen uw organisatie? Met als sprekers onder meer Leon van Halder, bestuursvoorzitter Radboud UMC, en Eric Peterson CEO van Duke Clinical Research Institute. Lees meer>>

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.