Deze inkoopmethode wordt populairder bij gemeenten

Gemeenten hebben behoefte aan flexibele zorgcontracten bij de inkoop van de Wmo en jeugdhulp. De 'SAS-procedure' is een aanbestedingstraject waarmee gemeenten die flexibiliteit kunnen bemachtigen. Deze methode wordt dan ook steeds populairder bij gemeenten. 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat blijkt uit een artikel in Binnenlands Bestuur waarin een adviseur van een expertisecentrum trends en ervaringen op het gebied van aanbesteden van zorgcontracten deelt.

Flexibiliteit bouwen in het contract

Uit het artikel blijkt dat gemeenten rekening willen houden met onvoorziene omstandigheden en veranderende wet- en regelgeving. Met de Sociale en andere Specifieke Diensten (SAS)- methode kunnen gemeenten in de voorfase anticiperen op veranderende omstandigheden en dat opnemen in herzieningsclausules in de contractstukken waardoor gemeenten flexibiliteit in het contract bouwen en overeenkomsten in een later stadium gewijzigd kunnen worden, zonder dat daarvoor opnieuw hoeft te worden aanbesteed.

Ruimte voor

0
967

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.