Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diakonessenhuis over op HiX

Het Diakonessenhuis Utrecht is vanaf vrijdag 10 maart overgestapt op HiX van Chipsoft.
chipsoft.jpg

Het ziekenhuis heeft voor HiX gekozen omdat veel andere ziekenhuizen ermee werken, waaronder het UMC Utrecht. Bestuursvoorzitter John Taks: ‘Door hetzelfde systeem te gebruiken, kunnen we makkelijk met elkaar samenwerken om patiëntgegevens veilig en snel te kunnen uitwisselen. Met ons vernieuwde epd kunnen we ook op digitaal gebied de zorg voor onze patiënten verder verbeteren. Met dit epd kunnen we bijvoorbeeld een patiëntportaal ontwikkelen waarmee patiënten hun eigen dossier kunnen inzien en afspraken kunnen maken en waarin nog meer moderne mogelijkheden zitten. Met HiX kunnen we patiënten dus nog beter van dienst zijn, op de manier waarop en het tijdstip dat ze dat zelf willen. Bovendien is het gebruiksvriendelijker voor de collega’s die er mee werken.’  

Overgang
De zorgverleners met wie het ziekenhuis samenwerkt, zoals de ambulancedienst, huisartsen en verloskundigen, zijn op de hoogte gebracht van de overgang en ook patiënten worden geattendeerd op de mogelijkheid dat er iets langere wachttijden kunnen ontstaan doordat de medewerkers van het ziekenhuis met een nieuw epd werken. ‘Daarvan is echter nauwelijks sprake, de overgang verloopt erg soepel’, aldus Taks.

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.