Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diakonessenhuis verkozen tot slimste organisatie in 2009

Mario Gibbels
Het Diakonessenhuis - met vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn - is tijdens de vijfde editie van de Business Intelligence Awards uitgeroepen tot de slimste organisatie van Nederland.

De negenkoppige jury heeft de prijs aan het ziekenhuis toegekend omdat het Diakonessenhuis dankzij BI in staat is om sneller, beter en goedkoper te werken. Ook heeft het ziekenhuis dankzij het BI-systeem een betere onderhandelingspositie met zowel zorgverzekeraars als medisch specialisten.

Bij de selectieprocedure is gekeken naar ruim zestig criteria. Het officiële rapport is binnenkort op de website biaward.nl te downloaden.

In de Business Intelligence special van ICTzorg magazine, die in juli is verschenen, vertelt it-manager Thieu Römgens dat de profitcentra van het ziekenhuis dankzij het BI-systeem zicht hebben op de kosten en opbrengsten van de verschillende dbc’s (diagnose-behandelingcombinaties). “Dankzij dit managementinformatiesysteem kunnen onze zorgondernemers ook echt ondernemen.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.