Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeuren Alliade stappen op

Redacteur Zorgvisie
Jan Bleichrodt en Stefan Postma vertrekken bij Alliade. De twee directeuren stappen op nadat er eerder onrust was ontstaan over belangenverstrengeling.
Alliade.logo.2.jpg
Foto: Logo Alliade

De IGZ meldde in augustus dat er een schijn van belangenverstrengeling was ontstaan bij de zorggroep. Alliade sloot contracten af met een privéonderneming van de directeuren en hoewel die daar geen financieel gewin uit haalden, kon het niet volgens de Governancecode, vindt de IGZ. De inspectie eiste dan ook dat de instelling maatregelen zou nemen om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan.

Directeuren vertrekken
De directeuren hebben nu zelf besloten op te stappen, meldt Alliade. ‘In het belang van hun gezinnen en bedrijven hebben de beide directeuren aan de raad van bestuur laten weten dat ze zich de komende tijd volledig willen richten op het herstel van stabiliteit en rust voor hun familie en de cliënten en medewerkers van hun bedrijven.’ De raad van bestuur heeft met hun vertrek ingestemd, al moet de organisatie daardoor vervroegd afscheid nemen van ‘twee collega’s die de afgelopen jaren een grote bijdrage hebben geleverd aan de noodzakelijke ontwikkeling in de zorg bij Alliade.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.