Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Directie Amsta in gesprek met vakbond na bezetting

Directeur Ben de Valk van zorgorganisatie Amsta gaat morgen in gesprek met leden van de vakbond Abvakabo FNV. De vakbond bezette zaterdag onaangekondigd zeven uur lang een locatie van de Amsterdamse ouderenzorgorganisatie.
Directie Amsta in gesprek met vakbond na bezetting
Foto: ANP Evert Elzinga

Volgens de vakbond was de bezetting van verpleeghuis Sarphatihuis nodig voor betere zorg. Amsta zou de 3,5 miljoen euro aan Agema-middelen voor extra handen aan het bed niet goed hebben uitgegeven. Bovendien wil de vakbond iets doen aan het aanpakken van de werkdruk en ‘doorgeslagen flexibilisering’.

Gesprek
De raad van bestuur van Amsta betreurt de actie. Directeur De Valk heeft na zeven uur bezetting met de vakbondsleden gesproken en toegezegd dat morgen een gesprek plaats zal vinden tussen beide partijen. Hierop werd de bezetting opgeheven. In een persverklaring schrijft Amsta. ‘Het bestuur Amsta vindt het buitengewoon belangrijk om met medewerkers direct in gesprek te blijven, doet dit graag en doet dit op geëigende momenten: in werkoverleggen en tijdens de werkbezoeken. De Abvakabo is tenminste vier keer uitgenodigd voor een gesprek en heeft tot nu toe geen vervolg gegeven aan deze uitnodiging.’

Handen aan het bed
Volgens Amsta is alles rondom de besteding van de middelen in 2012 gedaan volgens afspraak. ‘VWS en zorgkantoor, extra uren in de zorg – handen aan het bed -, opleidingen om medewerkers te ondersteunen in de uitvoering van de zorg en kwaliteitsverbetering. Hierover is verantwoording afgelegd vanaf augustus 2012. De toegekende extra en eenmalige middelen voor 2013 zijn 3,3 miljoen en tegelijkertijd is er een bezuinigingsmaatregel opgelegd – zoals bij alle instellingen – van 3,3 miljoen waardoor er geen sprake meer is van extra middelen.’ Een woordvoerder van Amsta geeft aan dat de inzet van Amsta in het gesprek met de bond nog niet bekend mag worden.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mijnheer de Valk van Amsta zegt NU : ”Het bestuur Amsta vindt het buitengewoon belangrijk om met medewerkers direct in gesprek te blijven”.
    Mijnheer Ben de Valk:: had dat maar eerder gedaan en niet nu bij de staking die hoe dan ook weer slecht uitpakt voor de patienten (Geef je wel werkelijk iets om patienten??)
    Had op het moment dat je een paar handen meer aan het bed geregeld had, het personeel erbij gehaald en bij de volgende paar handen hand ook weer, en daadwerkelijk genoemd en aangewezen wie dat waren tot er voldoende bezetting is.
    MAAR DAT HEB JE NIET GEDAAN omdat het niet is gebeurd mijnheer de Valk en dat is de ellende die we nu hebben. U en niemand anders heeft die veroorzaakt. Je hebt geluk dat ik je baas niet ben.
    Dat wordt standaard in Nederland dat bestuurders heel heel hoge salarissen hebben omdat ze zogenaamd zo hoog opgeleid en goed zijn en als ze er een puinhoop van maken (vaak uit luiheid en eigen geldbelang) dan komt de zin: Eens maar nooit meer. (Bij woningcoorporaties en banken — zie SNS — en zorginstellingen is het niet anders). Vroeger leerde ik op school: hoe meer je naar het oosten gaat (de orient) hoe groter de corruptie. VERGEET HET MAAR. De corruptie is HIER in zijn meest venijnige, geraffineerde en schandalige vorm

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.