Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DNB: ‘Administratie ziekenhuizen is slecht’

De kwaliteit van de administratie van zorgaanbieders is onvoldoende. Met name bij ziekenhuizen. Dat schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) in haar jaarverslag dat vandaag gepubliceerd is.

Uit onderzoek van DNB blijkt dat zorgverzekeraars niet altijd over een accuraat beeld van de eigen schadelast beschikken. Als voornaamste reden hiervoor noemt DNB de slechte kwaliteit van de administratieve organisatie van ziekenhuizen. Volgens DNB zouden zorgverzekeraars vaker controles moeten uitvoeren naar financiële gegevens over bijvoorbeeld diagnose behandelingscombinaties (dbc’s). DNB signaleert de slechte administratie als belangrijke onzekerheid die voortvloeit uit de huidige transitieperiode.

Risicoverevening

Een andere belangrijke onzekerheid is volgens DNB het vertraagd beschikbaar komen van cijfers van de risicoverevening. Die vertraging is het gevolg van de huidige manier van werken. DNB constateert tot slot dat zorgverzekeraars de komende jaren steeds meer risico’s gaan lopen doordat het vrij onderhandelbare b-segment toeneemt. DNB houdt toezicht op de zorgverzekeringsector. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees verder:

Klink wil besparen door vrije ziekenhuisprijzen

Zorgverzekeraars spelen amper quitte

‘Zorgverzekeraars ondermijnen marktwerking’

NZa verplicht administratieve lasten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.