Don Berwick: ‘Put measurement on a diet’

Het draait in de zorg om meer dan meten en cijfers. Voor betere medische uitkomsten is in de curatieve zorg meer ruimte nodig voor compassie en mentaal welzijn. Die boodschap geven Don Berwick en Maureen Bisognano, oud-CEO’s van de IHI, op het International Forum on Quality and Safety in Healthcare van IHI en BMJ in Glasgow.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘I changed my mind’
Maureen Bisognano en Don Berwick: ‘I changed my mind.’ Foto: 2019 International Forum on Quality and Safety in Healthcare All Rights Reserved.

Als de uitkomsten van zorg niet te meten zijn, is het niet mogelijk om de zorg te verbeteren. Dat geloofde Don Berwick, mede-oprichter van het Institute for Healthcare Improvement (IHI) in 1991, toen hij in de jaren tachtig begon aan zijn missie om de gezondheidszorg radicaal te hervormen. Samen met een groep bevlogen individuen streefde hij naar een gezondheidszorg zonder verspilling, vermijdbare fouten, eindeloze wachttijden en hoge kosten.

Berwick en Bisognano: ‘I changed my mind’

Vanuit de IHI is jarenlang gehamerd op verbeteren door te meten. Maar Berwick, oud-CEO van de IHI, kijkt daar anno 2019 anders tegenaan. In

1
1684

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.