Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Dreigend tekort gespecialiseerde verpleegkundigen’

In ziekenhuizen dreigt een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen, aldus de NVZ vereniging van ziekenhuizen . Om dit te voorkomen, moeten ziekenhuizen meer werk maken van hun opleidingen. De dreigende tekorten betreft onder meer personeel voor afdelingen intensieve zorg en operatie-assistenten, zei een NVZ-woordvoerder zaterdag naar aanleiding van berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

De brancheorganisatie van algemene ziekenhuizen heeft haar leden onlangs in een brief opgeroepen om zoveel mogelijk mensen op te leiden om op termijn problemen te voorkomen. Tegelijkertijd doet de NVZ opnieuw een beroep op minister Klink van Volksgezondheid om een opleidingsfonds voor hoogopgeleid verpleegkundig personeel in te stellen. Zo’n fonds bestaat al wel voor medische specialisten.

Overstap naar concurrent

De NVZ wil zo’n opleidingsfonds om de lasten eerlijker te verdelen over de ziekenhuizen. Nu komt het vaak voor dat een ziekenhuis iemand voor veel geld opleidt, die vervolgens overstapt naar de concurrent of aan het werk gaat in een heel andere sector. De kosten voor een opleidingsplaats lopen op tot maximaal 100.000 euro. (ANP)

Lees ook:

Verpleegkundigen beperken arbeidsrisico’s te weinig

‘Samenwerking arts en verpleegkundige moet beter’

Ervaren verpleegkundigen verlaten de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.