Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DSW maakt basispremie bekend

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De premie stijgt in 2019 met 4,50 euro per maand. Het eigen risico blijft gehandhaafd op 375 euro. In de Miljoenennota wordt voor 2019 rekening gehouden met een stijging van de gemiddelde jaarpremie naar 1.432 euro totaal. De jaarpremie van DSW is 88 euro lager dan deze verwachting.
DSW maakt basispremie bekend
Bestuursvoorzitter Chris Oomen , DSW

Traditioneel is DSW weer de eerste zorgverzekeraar die de premie voor de basisverzekering bekend maakt.

De stijging wordt volgens DSW onder andere veroorzaakt door oplopende loon- en prijsstijgingen, de overheveling van de wijkverpleging naar de zorgverzekeringswet, verhoging van het lage BTW-tarief en toenemend gebruik van dure, specialistische geneesmiddelen. DSW verwacht dat de kosten in 2019 lager zullen zijn dan VWS begroot. Ook bouwt DSW meer reserves af dan in de Miljoenennota wordt geraamd. Om de stijging te compenseren zorgt het kabinet voor een verhoging van de zorgtoeslag voor de minima.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.