Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico

Redacteur Zorgvisie
Zorgverzekeraar DSW verlaagt de zorgpremie voor 2018 met 6 euro per jaar. Ook het eigen risico wordt verlaagd, met 10 euro. Volgens DSW kan dit omdat de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 meevallen ten opzichte van wat in de Miljoenennota werd begroot.
DSW maakt basispremie bekend
Bestuursvoorzitter Chris Oomen , DSW

De zorgpremie komt door de verlaging uit op 1290 euro per jaar, oftewel 107,50 per maand, voor zowel de individueel als collectief verzekerden. Het eigen risico komt uit op 375 euro. DSW-directeur Chris Oomen noemt de verlaging een principekwestie. ‘Het is een symbolisch bedrag om te laten zien dat we vinden dat de hoogte van het eigen risico zijn doel voorbijschiet.’ DSW stelt dat er geen rechtvaardiging meer is voor het huidige niveau van het eigen risico en dat de zorgkosten eerlijker verdeeld moeten worden tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

Reden voor verlaging zorgpremie

In de Miljoenennota voor 2018 houdt het kabinet rekening met een stijging van de jaarpremie van 81 euro. Oomen zegt de premie en het eigen risico te kunnen verlagen omdat de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 meevalt in vergelijking met wat er in de Miljoenennota voor dit jaar werd begroot. Dit zou komen door een loon- en prijsontwikkeling die lager is dan verwacht. Doordat de Miljoenennota 2018 gebaseerd is op deze te hoge zorgkosten van 2017, verwacht DSW dat de zorgkosten ook volgend jaar lager uitvallen dan begroot.

Voorspelling DSW

Begin augustus was het juist Oomen die voorspelde dat de zorgpremie volgend jaar zou stijgen. Hij zei toen dat verzekerden er rekening mee moesten houden dat ze volgend jaar een hogere premie betalen, omdat er bij zorgverzekeraars een onverwachte tegenvaller was van 400 miljoen euro.

(ANP/Zorgvisie)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.