Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eef Weenink nieuwe bestuurder Cato

Redacteur Zorgvisie
Eef Weenink is aangesteld als bestuurder van stichting Cato wonen, welzijn en zorg. Hij volgt daarmee Ben de Valk op, die als interim-bestuurder een jaar lang leiding gaf aan de organisatie.
Weenink400.jpg

Weenink is op 1 maart aangesteld als bestuurder van Cato. Hij is afgestudeerd als psychiatrisch verpleegkundige en heeft Business and Administration gestudeerd aan de Business School Nederland. Eerder werkte hij onder meer als bestuurder bij zorgorganisatie De Breedonk in Breda, manager bij Zorggroep Apeldoorn, bestuurslid bij het Nederlands Centrum Hersenletsel en bestuurder bij vvt-organisatie Livio.

In een persbericht over zijn aanstelling schrijft Cato dat Weenink de opdracht heeft om de koers, die vorig jaar is ingezet, te borgen, evenals de veranderingen die tot nu toe zijn doorgevoerd.
Cato kwam vorig jaar in het nieuws omdat het een van de zorginstellingen was die op de zwarte lijst van de IGZ stond. In november dreigde de inspectie Cato een dwangsom op te leggen, omdat de organisatie de cliëntendossiers niet op orde had en er volgens de IGZ niet genoeg aan deed om ze te verbeteren. De raad van toezicht van Cato schrijft er alle vertrouwen in te hebben dat Weenink de uitdagingen van de toekomst aankan.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.