Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Eelco Damen: ‘bezuiniging thuiszorg historische vergissing’

De kabinetsplannen voor een forse reductie op hulp bij het huishouden zijn een historische vergissing. Dat schrijft bestuursvoorzitter Eelco Damen van Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan vandaag in een persbericht naar aanleiding van de nationale actiedag voor de thuiszorg.
Eelco Damen: ‘bezuiniging thuiszorg historische vergissing’

Door de aangekondigde bezuiniging van 75 procent op hulp bij het huishouden dreigen zo’n 12.000 Amsterdammers hun ondersteuning te verliezen. Van de 2.300 huishoudelijke hulpen die bij Cordaan Thuiszorg werken, zal driekwart haar of zijn baan kwijt raken. Damen maakt zich zorgen over de werkgelegenheid en de zorg voor kwetsbare mensen. ‘Dat het kabinet meer verantwoordelijkheid bij de mensen zelf wil leggen, daar is op zich niets mis mee. Maar het zou een historische vergissing zijn als het mes echt in de hulp bij het huishouden wordt gezet. Daarvan worden zo veel mensen de dupe, dan bezuinig je echt op de verkeerde manier.’

Servicepunt
Cordaan ziet een oplossing in het bundelen van alle krachten tot één lokale serviceorganisatie. Hiermee zou voor mensen die echt niet zonder hulp kunnen, de voorziening hulp bij het huishouden, kunnen blijven bestaan. ‘We denken graag mee over alternatieven en daarom hebben we het initiatief genomen om samen met de gemeente Amsterdam, andere zorgaanbieders, cliëntenorganisaties, welzijnsinstellingen en woningcorporaties de handen ineen te slaan’, aldus Damen. ‘Met als doel de zorg voor hulpbehoevende Amsterdammers op peil te houden en het dreigende verlies aan arbeidsplaatsen te voorkomen.’

 

Actiedag
Vandaag organiseert vakbond Abvakabo FNV en de SP een landelijke actiedag tegen de bezuinigingen.

16 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mijnheer Damen als je deze rubriek drie jaar lang goed gelezen had, dan had je in een vroegtijdig stadium de beslissers kunnen inlichten dat ze de werkelijkheid helemaal aan het verliezen waren en zijn. Maar dat heb je NAGELATEN.
    Het meeste wordt beslist door figuren die over het onderwerp waarover ze moeten beslissen GEEN ENKELE KAAS hebben gegeten of zich niet terdege op de hoogte hebben gesteld.
    Een van de ouders van staatssecretaris van Rijn ligt in een verpleegtehuis en hij denkt dat hij de werkelijkheid ziet. Die had hij kunnen zien VOORDAT zijn ouder er in lag. Nu niet meer, want zijn ouder (en waarschijnlijk de omgeving) wordt met alle egaars behandeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.