Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eelco de Boer vertrekt bij Alysis Zorggroep

Eelco de Boer is met directe ingang vertrokken als voorzitter raad van bestuur van de Arnhemse Alysis Zorggroep. Dit heeft de raad van toezicht van de Alysis Zorggroep laten weten. De Boer was nog geen jaar in functie. Hij volgde vorig jaar Leon van Eijk op.

Hiervoor was De Boer bestuurder bij Alatus Rijnland Zorggroep in Leiderdorp. Officieel heet het dat de raad van toezicht en De Boer hebben besloten uiteen te gaan ‘wegens gebleken verschil van inzicht over het te voeren beleid’.

Vertrekregeling

Voorzitter van de raad van toezicht Pauline Meurs wil niet ingaan op het verschil in inzicht. Meurs: “Het is al vervelend genoeg als zoiets gebeurt en het verrast je altijd als je hiermee als raad van toezicht wordt geconfronteerd”. Conclusie is wel dat De Boer met een bij de aanstelling afgesproken vertrekregeling weggaat en dat er voor de korte termijn een interimbestuurder wordt gezocht voor het financiële en beheersmatige terrein. Over de hoogte van de regeling wil Meurs geen mededelingen doen. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Alysis Zorggroep jaagt op patiënt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.