Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een derde zorginstellingen te laat met jaarrekening

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een op de drie zorginstellingen heeft de jaarcijfers over 2016 nog niet ingeleverd. Dat blijkt uit gegevens die Het Financieele Dagblad heeft opgevraagd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Geld stapels zorg.fotolia.jpg
Foto: fotolia

De jaarrekeningen hadden op 1 juni binnen moeten zijn.

Jaarrekeningen zorg

Van de 2874 zorginstellingen die over vorig jaar een jaarverantwoording moeten indienen, hadden 1003 dat op de peildatum donderdag 22 juni nog niet gedaan, zo vond het FD uit. Van deze zorgaanbieders hebben er 112 uitstel aangevraagd en 23 hebben dat ook daadwerkelijk gekregen. Om wat voor instellingen het precies gaat, maakt de inspectie niet bekend.

Ggz

Vooral instellingen in de geestelijke gezondheidszorg kampen al langer met boekhoudproblematiek als gevolg van wijzigingen in het vergoedingssysteem. Tussen zorgverzekeraars en ggz-instellingen is veel onduidelijkheid ontstaan over declaraties, omdat zij de regels verschillend interpreteren. Door deze overgangsproblemen kreeg de ggz-sector vorig jaar voor het derde jaar op rij uitstel voor het deponeren van de jaarrekening. Minister Schippers waarschuwde destijds in een brief aan de Tweede Kamer dat de instellingen voor de cijfers over 2016 geen uitstel meer krijgen.

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.