Een roze lintje is goed voor de beeldvorming

Ziekenhuizen kunnen niet zonder patiëntenkeurmerk. Het zijn er nu al tien. Wie er geen heeft, krijgt last van negatieve beeldvorming. Dus maken ziekenhuizen steeds meer kosten voor lintjes en smileys die weinig over medisch-inhoudelijke kwaliteit zeggen.
Een roze lintje is goed voor de beeldvorming

Deze week daalde de rozelintjesregen van de Borstkankervereniging Nederland neer op 78 van de 89 ziekenhuizen. Zij krijgen het lintje omdat hun borstkankerzorg patiëntgericht is en zij voldoen daarmee aan de criteria die BVN daarvoor heeft opgesteld. Elf ziekenhuizen grepen dit jaar naast het roze lintje.

Borstkankerzorg

BVN maakt de lijst met gedecoreerde ziekenhuizen niet bekend: ‘Het lintje is bedoeld als beloning. We willen naming and shaming voorkomen van de ziekenhuizen die geen lintje hebben ontvangen. We willen ook niet dat er verkeerde conclusies worden getrokken.’ Het is de bedoeling dat een patiënt zelf kan opzoeken in de borstkankermonitor welke

9
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.