Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenenvijftig ziekenhuizen kopen gezamenlijk in

Eenenvijftig ziekenhuizen en twee diagnostische centra nemen deel aan één gezamenlijk inkooptraject van Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. Nooit eerder zijn zoveel ziekenhuizen bereid geweest om samen op te trekken.
Eenenvijftig ziekenhuizen kopen gezamenlijk in
Foto: EPA

Het gaat om nieuwe onderhandelingen met leveranciers voor de inkoop van hechtmaterialen, bloedafnamesystemen, kaakimplantaten en materialen voor interventieradiologie. Inmiddels hebben alle deelnemende ziekenhuizen Intrakoop inzicht gegeven in hun eisen en wensen. Intrakoop heeft die informatie vertaald naar Programma’s van Eisen, waarop alle ziekenhuizen konden reageren. Vanaf vandaag zijn de leveranciers aan zet om hun aanbiedingen te doen via een elektronisch inkoopsysteem. Dit najaar verwacht Intrakoop de onderhandelingen af te ronden en de nieuwe contracten namens haar leden te ondertekenen.

Group Purchasing Organisation
Frank Kaptein, bestuurder Intrakoop: ‘Omdat bijna alle ziekenhuizen lid zijn van de inkoopcoöperatie, is Intrakoop in feite de enige GPO (Group Purchasing Organisation) in Nederland. Als overkoepelende, non-profit, organisatie kunnen we efficiënt de kennis en volumes bundelen en de belangen van alle deelnemende ziekenhuizen behartigen naar leveranciers toe. De afgelopen jaren heeft Intrakoop bewezen dat samenwerking op medisch gebied loont. Heel veel ziekenhuizen profiteren al van de Intrakoop-raamovereenkomsten voor onder andere pacemakers, medische groothandel, orthopedisch traumamateriaal en bloedstollingsmeters.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.