Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste Kamer neemt de tijd voor invoering epd

Mark van Dorresteijn
Het kan nog maanden duren voordat de Eerste Kamer beslist over invoering van het elektronisch patiëntendossier (epd). Dat zegt Tineke Slagter-Roukema, SP-voorzitter van de commissie volksgezondheid van de Eerste Kamer. Het senaat laat zich vandaag door twintig deskundigen bijpraten over het patiëntendossier.
Eerste Kamer neemt de tijd voor invoering epd

De senaat wil meer te weten komen over de betrouwbaarheid van elektronische uitwisseling van patiëntgegevens, de beveiliging van de toegang van patiënten tot het dossier en de moeilijkheden met ingewikkelde ict die zich kunnen voordoen. Ook willen de senatoren weten hoe minister Ab Klink van VWS erbij komt dat het dossier veel medische fouten en onnodige sterfgevallen in ziekenhuizen gaat vermijden, zegt Slagter-Roukema.

Groepsgesprekken

Het Rathenau Instituut heeft voor de Eerste Kamer de mening van Nederlandse bevolking over het epd in kaart gebracht door groepsgesprekken te organiseren. De weerslag van deze sessies biedt het instituut woensdag aan de senaat aan.

Epd 2010

Na de bijeenkomst van woensdag gaat de Eerste Kamer opnieuw vragen voorleggen aan Klink. Toen de Tweede Kamer in februari instemde met invoering van het epd, ging de minister er vanuit dat het dossier in het voorjaar van 2010 ingevoerd kon worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Brede steun voor landelijk epd

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

EPD voorspelt kans op huiselijk geweld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.