Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eerste Kamerlid Tan zwakt EPD-motie af

Mario Gibbels
Eerste Kamerlid Tan van de PvdA heeft haar motie met betrekking tot het landelijk EPD afgezwakt. Minister Klink wordt niet langer verzocht om het EPD volledig stil te leggen.
Eerste Kamerlid Tan zwakt EPD-motie af

Ing You Tan verzoekt nu in haar gewijzigde motie Nictiz dringend om geen nieuwe zorgaanbieders aan te sluiten op het landelijk schakelpunt (LSP) en verdere implementatie van het LSP op te schorten totdat de Eerste Kamer zich heeft uitgesproken over het EPD-wetsvoorstel.

Stemmen

De Eerste Kamer zal vandaag over de motie stemmen en aangezien behalve de PvdA ook de VVD, GroenLinks, D66 en de SP de motie hebben ondertekend ,zal zij zeker worden aangenomen.

Verbieden

Klink heeft de Eerste Kamer eerder per brief laten weten dat hij zorginstellingen niet kan verbieden om zicht aan te sluiten op het LSP. Wel heeft hij de Eerste Kamer gisteren toegezegd dat hij het landelijk EPD voorlopig niet zal uitbreiden met nieuwe onderdelen zoals het e-spoeddossier en het e-diabetesdossier. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Mist Eerste Kamer kans zorginnovatie?

Klink: ‘Landelijk epd kan niet stopgezet worden’

NPCF vraagt Eerste Kamer om invoering EPD

Eerste Kamer legt volgende week epd stil

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.