Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste winnaars Dutch Open Health 2.0 Challenge bekend

Mario Gibbels
‘Choose to Move’ en ‘Med C Support’ zijn de winnaars van de Dutch Open Health 2.0 Challenge. 33 teams uit zes verschillende landen streden om de beste zorginnovatieve ideeën. De wedstrijd kende twee categorieën: Sociale Innovatie en Technische Innovatie.

“Hoe realiseren we verbeteringen in de zorg met behulp van moderne technologie waarbij de patiënt zelf een rol speelt?” Om die vraag draaide de wedstrijd die een idee is van het Trimbos-instituut, UMC St Radboud, Health Valley en verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias.

In de categorie Sociale Innovatie ging de prijs naar het Project Choose to Move. Dit gaat erom actieve en minder actieve ouderen met elkaar in contact brengen met behulp van een portal, om zo hun sociale netwerk te vergroten. Het project is opgezet door de afdeling IQ development van UMC St Radboud in samenwerking met de TU Delft.

In de categorie Technische Innovatie ging de prijs naar het project Med C Support, van het Leo Kannerhuis. Med C Support is een mobiele telefoonapplicatie die patiënten hun medicijnen op tijd in laat nemen en zo de medicatietrouw verhoogt. Een arts houdt online controle.

Een jury beoordeelde de inzendingen onder meer op de voordelen voor de patiënt en zorgprofessional, haalbaarheid van implementatie en de mate van innovatie. De winnende teams ontvangen beide € 10.000,- om hun concept verder te ontwikkelen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.