Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eerste zzp’ers in thuiszorg hebben keurmerk

De eerste drie zelfstandige zorgprofessionals (zzp’ers) in de thuiszorg hebben het nieuwe kwaliteitskeurmerk voor zzp’ers in de thuiszorg ontvangen. Het nieuwe keurmerk is door Kiwa Prismant in opdracht van het ministerie van VWS ontwikkeld en in de pilot met VGZ-zorgkantoren voor het eerst in de praktijk toegepast.
Eerste zzp’ers in thuiszorg hebben keurmerk

Het nieuwe keurmerk bestaat uit een verificatie van beroeps- en ondernemingseisen en meet met behulp van de verkorte CQ-vragenlijst Zorg Thuis de door cliënten ervaren zorgkwaliteit. De verwachting is dat zorgkantoren er gebruik van gaan maken bij de contractering van zorg. Voor zorgklanten is het nieuwe keurmerk vooral een hulpmiddel om te kunnen kiezen.

Pilot VGZ

Het pilotproject met VGZ-zorgkantoren waaruit het keurmerk is voortgekomen is bedoeld om ervaring op te doen met het leveren van extramurale AWBZ-zorg door gecontracteerde zzp’ers. De pilot is een voorbereiding om 2013 zzp’ers hiervoor landelijk te kunnen contracteren. De pilot vindt plaats in de regio’s Tilburg en Land van Cuijck. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter Beeld:Namen bij foto: Onder: Wilma Jadzi. Links boven: Annemie Delissen. Rechts boven: Christine van Oostrum)

Lees meer:

VGZ contracteert zzp’ers

Zzp’ers genegeerd door zorgkantoren

Rookgordijn rond zzp’ers in de zorg

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.