Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EIT Health: vernieuwen met technologie

Redacteur Zorgvisie
De komende jaren moeten er nieuwe en vernieuwende technologische producten en services worden ontwikkeld om de Europese gezondheidszorg beter aan te laten sluiten op de veranderende vraag. Dat is een van de doelstellingen van het Europese project EIT Health, dat op 25 februari is gestart.
Ouderenzorg400.jpg
iStock

Het project is een samenwerkingsverband tussen 140 verschillende partijen uit heel Europa. Zo werken onder meer Philips, het Erasmus MC, Zilveren Kruis, de Universiteit van Oxford, IBM, De TU Delft, KU Leuven en het Imperial College London mee. Het belangrijkste doel van het EIT Health is om nieuwe manieren te vinden om de gezondheid te bevorderen zonder dat de kosten te hoog worden. Daardoor kan Europa de veranderingen die door vergrijzing zijn ontstaan volgens de initiatiefnemers aan.

EIT Health Nederland
In totaal zijn er zeven EIT Health-locaties in Europa, waar gewerkt wordt aan ‘Care 2.0’. De locatie Nederland-België bevindt zich in Rotterdam. Hier zullen de partners samen op zoek gaan naar manieren om gezond gedrag te stimuleren en betrouwbare hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen. Daarnaast wil EIT Health de participatie van burgers bevorderen en de zorg efficiënter maken door slim gebruik te maken van technologische mogelijkheden. Ook de volgende generatie wordt bij het project betrokken: EIT Health wil vanaf 2018 één miljoen studenten per jaar bereiken via online onderwijsprogramma’s.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.