Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elektronisch medisch dossier Nexuz Health wint Agoria e-Health Award

Mario Gibbels
Dit is de eerste editie van de Agoria e-Health Awards, die onder meer e-health persoonlijkheden, de beste samenwerking en innovatie belonen.
Elektronisch medisch dossier Nexuz Health wint Agoria e-Health Award

Agoria, de federatie van de technologische industrie, beloont met deze wedstrijd personen en instellingen die de kwaliteit van e-health in België verbeteren.

Winnaar

De winnaar is het ‘elektronisch medisch dossier Nexuz Health’ van het UZ Leuven. Acht Vlaamse ziekenhuizen werken via dit informaticaplatform samen met één patiëntendossier. Dat biedt schaalvoordelen op IT- en op medisch vlak, omdat het systeem ook de kwaliteit van de dienstverlening aan patiënten volgt.

Persoonlijkheden

Bart Van den Bosch, directeur ICT van het UZ Leuven, en André Vandenberghe, ICT-directeur van het CHU Charleroi, zijn de e-health-persoonlijkheden van het jaar. Van den Bosch is CIO van het UZ Leuven dat 2000 bedden telt. Onder zijn leiding ontwikkelde het UZ het klinisch werkstation Nexuz Health dat in nog zeven andere ziekenhuizen actief is, samen goed voor 6000 bedden.

Vandenberghe is CIO van het CHU Charleroi. Ook is hij voorzitter van de werkgroep Data van de federale gezondheidscommissie en projectmanager van het ‘Réseau de Santé Wallon’. Het is in die laatste functie dat hij naam maakte op het vlak van e-Health.

 

De andere awards

Award beste samenwerking ging naar het Collaboratief zorgplatform (COZO) – Universitair Ziekenhuis Gent. De Award Innovatie ging naar Informatisering hemoviligantie – Jan Yperman Ziekenhuis. De Award Rentabiliteit ging naar Medisch overleg via videoconferentie – AZ Maria Middelares Gent. (Agoria en engineeringnet.be)

ICTzorg Magazine

Meer weten?Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.