Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kiest voor epd van EPIC

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg zet een grote stap op het gebied van zorg-ICT en start in juli 2016 met de invoering van een epd van EPIC. In het epd worden medische patiëntengegevens in het ziekenhuis digitaal bewaard om het zorgproces rondom een patiënt te ondersteunen.
electronischdossierIstock400.jpg

Het ETZ koos voor Epic als leverancier van het nieuwe epd omdat de patiënt bij de inrichting van dit systeem voorop staat. Loeks van der Veen, lid raad van bestuur ETZ: ‘Dit epd maakt het mogelijk de patiënt centraal te stellen en helpt de zorgverlener om de zorg beter en veiliger te maken. Met dit digitale dossier is het ETZ voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg.’

Patiëntengegevens
In het nieuwe epd wordt alles rondom de zorg van een patiënt vastgelegd: van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. ‘Bevoegde zorgverleners hebben inzicht in patiëntgegevens zoals behandelingen en medicatiegebruik. Patiënten kunnen toegang krijgen tot een patiëntenportaal. Hierin kunnen zij afspraken maken, vragenlijsten invullen en bijvoorbeeld hun dossier en uitslagen inzien’, vult lid Raad van Bestuur van het ETZ Anita Wydoodt aan.

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.