Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elkerliek over op ChipSoft HiX

Mark van Dorresteijn
Het Elkerliek is op alle locaties live gegaan met ChipSoft HiX. Het ziekenhuis werkte hiervoor met een eigen epd bestaande uit tientallen verschillende applicaties. HiX is een geïntegreerd systeem.
Elkerliek over op ChipSoft HiX
Foto: Elkerliek

Jean-Pierre van Beers, lid raad van bestuur, ziet veel concrete voordelen. ‘De patiëntlogistiek loopt bijvoorbeeld gestroomlijnder en we hoeven nooit meer te slepen met papieren dossiers. Iedereen heeft real-time toegang tot actuele, waardevolle gegevens.’ Daarnaast is het Elkerliek het eerste ziekenhuis in Nederland dat elektronisch ritformulieren en foto’s vanuit de ambulance ontvangt, vervolgt Jean-Pierre van Beers. ‘Op deze manier hebben zorgprofessionals al informatie over de patiënt voordat hij arriveert op de spoedeisende hulp.’

Implementatie

Een big bang epd-implementatie is een ingrijpend en complex proces voor een zorginstelling, vertelt Merijn Mulders, programmamanager Elkerliek epd: ‘Na de begeleiding van de strategie- en selectiefase heeft D&A medical group samen met ons de implementatie van het epd gedaan. Samen met onze eigen mensen hebben we hard gewerkt om het epd optimaal te implementeren en de patiëntenzorg nóg beter te maken.’

Elkerliek ziekenhuis

Elkerliek is een modern algemeen ziekenhuis dat is gevestigd in Helmond, met locaties in Deurne en Gemert. Het verzorgingsgebied telt ruim 170.000 inwoners en het buitengebied nog eens 108.000. Bij het Elkerliek werken zo’n 140 medisch specialisten, 2200 medewerkers en vele vrijwilligers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.