Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elmer Mulder nieuwe voorzitter NFU

Elmer Mulder, voorzitter van de raad van bestuur van VU medisch centrum, neemt op 1 september het voorzitterschap van de Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra (NFU) over van Louise Gunning-Schepers, scheidend bestuursvoorzitter van het AMC.
Elmer Mulder nieuwe voorzitter NFU

Elmer Mulder is sinds 1999 voorzitter van VU medisch centrum. Daarvoor was Mulder voorzitter van de directie van de stichting Reinier de Graaf Groep. Elmer Mulder werd eind 2009 verkozen tot ‘ Influencer of the Year’, na onderzoek onder ‘beslissers in de zorg’ door het Strategie Platform Gezondheidszorg. Mulder staat naar eigen zeggen voor ‘leiderschap met betekenis’.

Samenwerking

Mulder ziet ernaar uit de positie van de umc’s en de onderlinge samenwerking de komende twee jaar te verstevigen. “De afgelopen jaren zijn we als umc’s steeds meer op inhoud gaan samenwerken. Mijn voorganger Louise Gunning heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Een rol waarvoor ik en de collega-voorzitters haar dankbaar zijn.”

Concentratie

Over concentratie van umc’s zegt Mulder: “Een goed voorbeeld van de ambities die de umc’s hebben, is het bewerkstelligen van concentratie van zorg en onderzoek binnen de geneeskunde. Concentratie moet ervoor zorgen dat de kwaliteit en doelmatigheid worden vergroot. Dit past ook bij onze publieke taak. We moeten keuzes maken. Keuzes die ertoe leiden dat we patiënten academische topzorg kunnen blijven bieden. Daarnaast is het de ambitie om de vooraanstaande internationale positie die de Nederlandse onderzoekers bekleden op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek verder uit te bouwen.”

Gunning

Louise Gunning neemt op 1 september afscheid als bestuursvoorzitter van het AMC. Op 1 april 2010 werd zij door het kabinet benoemd tot voorzitter van de Gezondheidsraad. Op 1 september gaat deze benoeming officieel in. Ter gelegenheid van de voorzitterswissel organiseert de NFU op dinsdag 14 september de eerste NFU Health Lecture. Lennart Persson, managing director van het nieuwe Karolinska Institute in Stockholm, zal de lezing uitspreken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Louise Gunning benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij

Gunning: ‘niet machtig maar zichtbaar’

Gunning: ‘KLink moet meer doen aan preventie’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.