Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E.Novation en VCD willen medicatieveiligheid vergroten

Mark van Dorresteijn
E.Novation en VCD Healthcare hebben een overeenkomst gesloten om de applicatie ViPharma met behulp van LSP Connect aan te sluiten op het Landelijk Schakel Punt (LSP). Tevens gaat VCD Healthcare de LSP Connect Viewer, de nieuwe LSP Connect module, inzetten als onderdeel van de nieuwe applicatie Vinova.
E.Novation en VCD willen medicatieveiligheid vergroten
Foto: Stockxchng

ViPharma is een multidisciplinair systeem voor medicatieveiligheid dat inzetbaar is vanaf voorschrijven tot aan de verstrekking en controle aan het bed.

Uitfasering OZIS

Bij het voorschrijven van medicijnen is het raadplegen van de medicatiegeschiedenis essentieel. Dit voorkomt dat een patiënt medicijnen krijgt voorgeschreven die niet samengaan met andere verstrekte medicijnen. ViPharma vraagt medicatiegegevens nu nog op via de OZIS-standaard. Op korte termijn gaat dit via LSP Connect. Hierdoor is ViPharma voorbereid op een landelijke invoering van het LSP en de daaraan gerelateerde uitfasering van OZIS. Feitelijk is LSP Connect een generieke stekker waarmee VCD Healthcare haar applicatie ViPharma kan aansluiten op het LSP. Daarbij zorgt E.Novation voor NICTIZ certificering.

Vinova

Ook zal VCD Healthcare de nieuwe LSP Connect Viewer integreren in Vinova. Vinova is het nieuwe zorg informatie systeem, inclusief elektronisch cliënt dossier. De LSP Connect Viewer maakt het mogelijk om online de actuele medicatie van cliënten te raadplegen. Hierdoor hebben de zorgprofessionals altijd inzicht in de medicatie van de cliënt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.