Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EPD grootste ICT uitdaging binnen de zorgsector

Annelies Vermeulen
Bijna de helft van de zorgICT'ers beschouwt de implementatie van het EPD als de grootste uitdaging op gebied van ICT binnen de zorgsector. Dit blijkt uit een onderzoek van NEC Unified Solutions.
EPD grootste ICT uitdaging binnen de zorgsector

Privacy issues, regiebepaling en toegang tot medische gegevens zijn belangrijke punten waarover de verschillende partijen nog niet op één lijn zitten. Daarnaast is er lokaal en regionaal al een aantal voorbeelden van EPD’s operationeel, maar deze verschillen weer zodanig van elkaar dat ze niet zonder problemen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Toekomst

Over vijf jaar verwacht de markt dat het EPD nog steeds de grootste uitdaging zal zijn, maar daarnaast worden dan ook meer andere uitdagingen gezien. Over vijf jaar zullen veel organisaties binnen de zorgsector zich ook buigen over zaken als domotica-oplossingen, het integreren van systemen en communicatietoepassingen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.