Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Epd live bij Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft het nieuwe elektronische patiëntendossier (epd) Care Solutions van ict-leverancier en -dienstverlener CSC vorige week in gebruik genomen.
klaynico.jpg

Care Solutions biedt specialisten en verplegend personeel bij Het Oogziekenhuis Rotterdam een volledig overzicht van de informatie die beschikbaar is over patiënten vanuit verschillende bronnen, waaronder gespecialiseerde medische apparatuur. Nico Klay, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam zegt: ‘Het Oogziekenhuis Rotterdam levert oogheelkundige topzorg voor patiënten uit heel Nederland. Om onze patiënten ook in de toekomst goed te kunnen helpen, is een overzichtelijk elektronisch dossier met informatie uit alle bronnen onontbeerlijk. Care Solutions maakt dit mogelijk. Het patiëntendossier laat onder meer direct de informatie zien uit onderzoeken met onze specifiek oogheelkundige medische apparatuur. Onze artsen en verpleegkundigen kunnen patiënten daardoor sneller en beter helpen. Tijdens de invoering van het nieuwe patiëntendossier konden onze artsen en verpleegkundigen gewoon door blijven werken, waardoor onze patiënten op geen enkele manier iets gemerkt hebben van de invoering van het nieuwe patiëntendossier. Dit is een groot voordeel van de geleidelijke, gefaseerde implementatie in plaats van een ‘big bang’-implementatie,’ aldus Klay. Lees het interview met Clay over ‘best of breed’ in Zorgvisie ICT. 

Trots
Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC zegt: ‘Het Oogziekenhuis Rotterdam zet met de invoering van Care Solutions een belangrijke stap in de vernieuwing van de ict, die rechtstreeks aan patiënten ten goede komt. De verbeterde informatievoorziening verhoogt de patiëntveiligheid bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, en patiënten kunnen sneller en beter geholpen worden. We zijn er trots op dat CSC, in nauwe samenwerking met zijn strategische partner EasyCare Healthcare, hiermee bijdraagt aan de digitale strategie van Het Oogziekenhuis Rotterdam.’

Epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.