Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Epd-ontwikkelaar Impulse in zee met private equity

Impulse Info Systems, ontwikkelaar van software-applicaties zoals het elektronisch patiëntendossier, is een partnership aangegaan met Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Dat meldt Impulse in een persbericht.
Fotolia

Impulse ondersteunt met haar software dagelijks ongeveer 30.000 zorgprofessionals. Gilde zal zijn kapitaal en ervaring in de IT en software-industrie inzetten om Impulse te versterken en verdere groei te bewerkstelligen. Oprichter Henk Koopman blijft in zijn huidige rol als directeur en grootaandeelhouder betrokken.

Impulse
Impulse, opgericht in 1994 en gevestigd in Oldenzaal, levert software aan een breed scala van zorginstellingen. In de geestelijke gezondheidszorg heeft de onderneming een sterke reputatie opgebouwd. Het innovatieve zorginformatiesysteem USER stelt zorginstellingen in staat het primaire zorgproces volledig te automatiseren en de financiële administratie en facturatie maximaal te ontzorgen. De onderneming investeert continu in vernieuwing en uitbreiding van haar software en dienstverlening. In nauwe samenwerking met haar klanten wordt gekeken hoe met behulp van het elektronisch patiëntendossier de kwaliteit en efficiëntie van de zorg verbeterd kan worden.
Gilde heeft sinds zijn oprichting in 1982 uitgebreide ervaring opgedaan met succesvolle en innovatieve bedrijven in de software-industrie. Gilde was eerder betrokken bij onder andere BlueCielo, Conclusion, PQR en NSPYRE.

Dossier epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

3 REACTIES

  1. Met Gilde heeft Impulse wel een goede zet gedaan, dit is een solide partij die alleen investeert in zeer gezonde ondernemingen en doorgaans vasthoudt aan het gevoerde beleid. Wat je wel vaak ziet is dat er verdere uitbreiding volgt. Gelet op het feit dat er in de GGZ-markt een aantal leveranciers zijn met forse problemen is dat een reëel scenario. Impulse is nu qua kapitaalkracht ineens veel sterker, ik ben wel benieuwd wat er het komende jaar verder gaat gebeuren.

  2. Lees alle reacties
  3. Gilde Equity Management (GEM) is een lange termijn investeerder en onderschrijft de lange termijn visie en strategie van Impulse Info Systems volledig. Impulse gaat verder met het versterken van haar marktpositie in het Nederlandse zorgsegment. De strategie is gericht op groei, er zullen daarom geen arbeidsplaatsen verloren gaan als gevolg van deze partnerschap. Ook zullen het DNA en de cultuur van Impulse onveranderd blijven. Er is positief op de ontwikkeling gereageerd door management, medewerkers en klanten.
    Goed nieuws dus voor de markt!

  4. Aii da's slecht nieuws voor de markt. Zo'n investeerder wil doorgaans alleen maar meer en meer zien. De markt zal de portemonnee moeten trekken, niet te vergeten het personeel van Impulse zelf, want als je straks toch aan het scheren gaat moet je je eigen schaapjes ook doen…
    Dan blijft er voor de grotere GGZ instelling niets anders over dan over te stappen naar een 'nieuwere' speler, die met één plak kaas op brood ook heel tevreden is. Want Bij PinkRoccade, Nexus en Impulse moet je tegenwoordig niet meer zijn met je meerjarencontract. Daar hangen al wat langer van die grote aandeelgieren boven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.