Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EPD verbetert kwaliteit artsbezoek niet

De kwaliteit van het huisartsbezoek wordt niet beter als de arts gebruik maakt van het electronische patiëntendossier (EPD). Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de universiteiten van Stanford en Harvard.

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van 1.8 miljard huisartsenbezoeken in 2003 en 2004. Bij 18 procent van deze bezoeken gebruikten artsen een EPD. Uit de studie in Archives of Internal Medicine blijkt dat gebruik van een EPD geen invloed heeft op 14 van de 17 onderzochte kwaliteitsindicatoren.

Geen verschil

“Onze bevindingen waren een verrassing”, verklaart professor Randall Stafford van Stanford University tegenover persbureau Reuters. “Wij hadden eigelijk verwacht dat praktijken met een EPD kwalitatief betere zorg zouden leveren. Maar de kwaliteit was eigenlijk gelijkwaardig.”

Juiste medicijnen

De gehanteerde kwaliteitsindicatoren waren onder andere het voorschrijven van de juiste medicijnen, de juiste adviezen en het uitvoeren van de juiste tests. (Reuters)

Lees ook:

Kabinet akkoord met EPD

-Zorgaanbieders: ‘Den Haag te optimistisch over EPD’

‘Privacy patiënten bij EPD onvoldoende gewaarborgd’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.