Epic vereist totaal andere werkwijze’

Met Epic start een nieuwe periode in het Radboudumc. Tientallen losse systemen worden vervangen door het totaalpakket Epic. Ronald Petru, CMIO bij het Radboudumc, legt uit dat de nieuwe werkwijze een enorme omslag is voor de zorgprofessionals.
‘Epic vereist totaal andere werkwijze’
Foto: radboudumc

Vlekkeloos start de nieuwe periode niet. Het ziekenhuis komt begin dit jaar slecht in het nieuws vanwege een enquête onder gebruikers over Epic. Ze geven het systeem een 4,5 als rapportcijfer. Korte tijd later volgt een uitzending van het radioprogramma Argos waar enkele artsen en patiënten anoniem vertellen over de problemen met het nieuwe systeem.

Enquête

De kritiek die geuit wordt door gebruikers in de enquête, neemt het ziekenhuis zeer serieus. Petru legt uit dat Epic standaard drie maanden na de livegang de gebruikers ondervraagt over hun bevindingen. ‘We hadden het rapportcijfer enigszins verwacht. Het was een enorme reorganisatie

7
97

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.