Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC en privékliniek gaan samenwerken

ROTTERDAM - Plastisch chirurgen van het Erasmus MC werken sinds het begin van deze maand samen met collega's van de Velthuis Kliniek in Rotterdam. Een woordvoerder van het Erasmus MC in Rotterdam bestempelde maandag de samenwerking tussen het universitair medisch centrum en de privékliniek als uniek.
Erasmus MC en privékliniek gaan samenwerken

Door de samenwerking kan het academisch ziekenhuis een nieuwe plastisch chirurg aantrekken die zich zal bezighouden met medische ingrepen als reconstructie na verwijdering van een tumor en niet met cosmetische operaties.

Uitwisseling

Volgens een woordvoerder van het Erasmus MC kan er door de samenwerking op het gebied van plastische chirurgie een uitwisselingsprogramma ontstaan tussen de twee instellingen. Het Erasmus ziekenhuis voert nu geen plastisch chirurgische operaties meer uit die niet worden vergoed door de zorgverzekering. Steven Hovius, hoofd van de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Erasmus MC, zegt dat de overheid bepaalde ingrepen als hangende oogleden en afstaande oren uit de verzekering gehaald. Maar cosmetische-esthetische chirurgie neemt echter wel een belangrijke plaats in binnen het vakgebied plastische chirurgie, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.