Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Erbudak geschorst om onderhandelingen Achmea

Aysel Erbudak, voorzitter van het Slotervaartziekenhuis, is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Erbudak heeft met Achmea onderhandeld over de zorginkoop zonder overleg met andere bestuurders, stelt een woordvoerder als reden voor de schorsing. ‘Ze deed dit zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen’

Achmea

Achmea wil na de schorsing van Erbudak de onderhandelingen met het Slotervaart weer oppakken. De verzekeraar doet geen mededelingen over de inhoud van die gesprekken.

Onderhandelingen Achmea

Eind vorige maand werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract heeft gesloten met het Slotervaartziekenhuis. Gevolg daarvan is dat klanten van Achmea, die behandeld worden in het ziekenhuis, hun behandeling niet of niet volledig

3
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Verzet tegen het diktaat van de verzekeraar wordt niet op prijs gesteld. Ik had verwacht dat de NZa zou worden ingezet om het Slotervaart te verplichten bij het kruisje te tekenen. Het old boys netwerk doet het nu via de Raad van Commissarissen. Het verzet van Erbudak zou andere zorgverleners anders op verkeerde ideëen hebben kunnen brengen…

  2. Lees alle reacties
  3. Mevrouw Erbudak heeft veel gestreden, daarbij veel gewonnen en nu heeft ze een verkeerde inschatting gemaakt. De beslissing van de overige aandeelhouders was wat mij betreft onvermijdelijk, maar het werk van mevrouw Erbudak heeft hen ook veel opgeleverd. Ik hoop dat er voor haar een nieuwe plek zal zijn.
    Minder enthousiast ben ik over haar adviseurs, en dan met name de juridische adviseurs. Het was duidelijk dat Erbudak deze oorlog niet op basis van juridische argumenten zou gaan winnen of verliezen. Goede adviseurs hadden haar tegen zichzelf beschermd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.