Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erbudak noemt vakbond overbodige luxe

In het radio-1-programma De Ochtenden noemt Slotervaart-directeur Aysel Erbudak de vakbonden een 'overbodige luxe in een organisatie met zoveel medezeggenschap’.

De directeur van het eerste commerciële ziekenhuis in Nederland sprak vanochtend in een interview haar ergernis uit over het feit dat de vakbonden zo vaak met haar in overleg willen.

Spanningen

“Ik hoef geen verantwoording af te leggen aan de vakbond. We hebben een sociaal plan en met de rest hebben ze niets te maken.” Haar reactie volgde op vragen over de afgelopen periode waarin veel medewerkers van het Slotervaart zijn opgestapt. De spanning tussen de bestuurder en de voorzitter van de ondernemingsraad mondde uit in een rechtzaak.

Rechtszaken

Erbudak wilde uit privacyoverwegingen niet meer kwijt over de zaak dan dat ze nog steeds twijfelt aan de integriteit van de OR-voorzitter. Over de zaak waarbij de rechter haar zelf twee taakstraffen heeft opgelegd, wilde Erbudak niets loslaten.

Overname

In het interview kwam verder de forse verhoging van de productie van het ziekenhuis ter sprake evenals mogelijk toekomstige overnames van andere ziekenhuizen. Erbudak meldde dat zij onderhandelt over de overname van een Nederlands algemeen ziekenhuis, buiten Amsterdam. Ze verwacht over een jaar meer mededelingen hierover te kunnen doen. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Websites:

Slotervaart Ziekenhuis

Radio 1

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.