Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erik Gerritsen secretaris-generaal bij VWS

Erik Gerritsen start per 1 juni op het ministerie van VWS als secretaris generaal. Erik Gerritsen is nu nog bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming regio Amsterdam, het voormalig Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Van 2000 tot 2007 was hij gemeentesecretaris van de Gemeente Amsterdam.
Erik Gerritsen secretaris-generaal bij VWS
Foto: Algemene Bestuursdienst

Erik Gerritsen volgt Leon van Halder op die voorzitter van de raad van bestuur van de Radboud UMC is geworden. De benoeming van Gerritsen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Zijn loopbaan begon bij de rijksoverheid; Gerritsen werkte in verschillende functies bij het Ministerie van Financiën voordat hij in 1996 werd benoemd tot directeur Financieel-Economische Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij dat departement werd Gerritsen in 1999 tevens benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal. In 2000 maakte hij de overstap naar de Gemeente Amsterdam waar hij als gemeentesecretaris (tot 2007) en kennisambassadeur werkzaam was (2007-2009). Vanaf 2009 werkte Gerritsen als bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

Studie

Gerritsen studeerde Politieke en Bestuurswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, volgde een Master of Informationmanagement aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2011 op het  proefschrift “De slimme gemeente nader beschouwd: hoe de lokale overheid kan bijdragen aan het oplossen van ongetemde problemen”.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.