Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erik Korsten benoemd tot hoogleraar in China

Mark van Dorresteijn
Erik Korsten, anesthesioloog-intensivist in het Catharina Ziekenhuis , is deeltijd-hoogleraar geworden aan de Zhejiang universiteit in Hanghzou, één van de top universiteiten in China.
Erik Korsten is benoemd tot hoogleraar in China

Korsten is ook al vijftien jaar hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven.  Hij is de tweede medisch specialist van het Catharina Ziekenhuis met een nevenfunctie in China. Cardioloog Jacques Koolen is eveneens verbonden aan een universiteit in het Aziatische land. De contacten tussen Korsten en Zhejiang universiteit bestaan al langer. De TU/e en Zhejiang University werden enkele jaren geleden aan elkaar gekoppeld dankzij Brainbridge, een kennisuitwisselingsproject van Philips.

TomTom navigeert door epd

‘Ieder jaar komt een aantal zeer goede studenten op uitnodiging van Philips naar Eindhoven om te promoveren’, vertelt Korsten, die zich aan de TU/e bezighoudt met signaal- en gegevensverwerking en beslissingsondersteunende systemen. Zo ontwikkelde de Eindhovenaar met een aantal promovendi Gaston, een softwareprogramma dat als een soort TomTom door de enorme hoeveelheid gegevens in het epd navigeert om te zorgen dat richtlijnen en protocollen in ziekenhuizen worden nageleefd. ‘Gaston zorgt er in het Catharina Ziekenhuis onder meer al voor dat er veel minder medicatiefouten worden gemaakt, zoals het recente proefschrift van Anne-Marie Scheepers-Hoeks aantoonde. Niet voor niets werden we met Gaston genomineerd voor de ZorgVeiligPrijs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg’, aldus Korsten.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.