Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erna Baars bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis

Erna Baars wordt per 1 september bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Zij volgt daarmee Jeltje Schraverus op die begin dit jaar het ziekenhuis verliet.
Erna Baars bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis

Erna Baars (54) is van origine medicus, maar interesseerde zich al vroeg in haar carrière voor management. Zij werkte bij ABN Amro, onder meer als hoofd arbodienst en als directeur human resourses Nederland. De laatste vier jaren vervulde zij de functie van directeur personeel & organisatie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam.

Ze studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en specialiseerde zich in arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Daarna volgde zij studies onder meer aan de Business School van de Universiteit van Tilburg (master of management and organisation) en die van de University of Michigan (advanced human resource management).

Daarnaast vervult zij vele nevenfuncties. Zij is onder meer commissaris van Meavita Nederland en van Academic Transfer, lid van de raad van advies van Blaauw Sombeek & Partners bv en lid van de bestuurscommissie van UMC Zorgverzekeraars. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bekijk wie is wie in de zorg

Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis

Waterlandziekenhuis in tv-serie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.