Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ernest Müter wordt bestuurder NSDSK

Mark van Dorresteijn
Ernest Müter is per 1 september 2012 de nieuwe bestuurder van de NSDSK, organisatie voor zorg, advies en begeleiding bij gehoormoeilijkheden en bij spraak- en taalontwikkelings-moeilijkheden. De nieuwe bestuurder volgt Gertrude van den Brink op, die overstapt naar Steinmetz | de Compaan.
Ernest Müter wordt bestuurder NSDSK

Müter is momenteel nog manager van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht.

Ervaring

De nieuwe bestuurder heeft een ruime ervaring in de gezondheidszorg, waarvan de afgelopen tien jaar in de functie van manager van het Utrechtse kinderziekenhuis. In deze periode is het kinderhartcentrum van het WKZ in omvang verdubbeld en zijn het Sylvia Tóthcentrum en het Psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren doorontwikkeld en ingebed in de reguliere financiering. Het onderzoeksprogramma van het WKZ is in deze jaren fors gegroeid en versterkt en mag toonaangevend genoemd worden in de kindergeneeskunde. Ernest Müter heeft leiding gegeven aan ingrijpende organisatieveranderingen, waaronder die van de besturingsfilosofie en organisatiestructuur van het UMC Utrecht in de periode 2000 tot 2002.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: NSDSK )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.