Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ernst Roscam Abbing benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Mark van Dorresteijn
Ernst Roscam Abbing is tijdens zijn afscheid bij Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij verlaat de inspectie vanwege zijn pensioen.
Ernst Roscam Abbing benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Roscam Abbing trad op 1 september 2001 in dienst bij de IGZ als hoofdinspecteur preventie, volksgezondheid en rampengeneeskunde. Voor zijn indiensttreding bij de IGZ werkte Roscam Abbing onder andere als directeur-arts van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid Noord-Holland, medisch adviseur bij de sociale verzekeringsraad en directeur-arts van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid Zuid-Holland. Daarnaast vervulde hij tal van nevenfuncties in de gezondheidszorg waaronder voorzitter van de Nationale Commissie Aidsbestrijding.

Sociale Geneeskunde

Sinds juni 1987 is Roscam Abbing hoogleraar binnen de vakgroep Sociale Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, een functie die hij sinds 2001 combineerde met de functie van Hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Van Harte Gefeliciteerd ,Ernst Roscam Abbing , met uw benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zelf werkzaam in de Zorg ( Amphia Ziekenhuis te Breda ) wens ik U vele jaren van Geluk; Gezondheid en Veel Plezier met de Mooie Rustgevende tijd , waar je toch nog veel Innovatieve ideeen kunt verwoorden aan de werkers in de Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.